Smörjmedel – Rostomvandlare


Torr Teflon är en transparent, lufttorkande glidspray som torkar på 5 minuter vid +20 grader C. Den används t. ex som släppmedel på transportbanor. Temperaturområdet är -180 till +250 grader C.

Universalolja / Smörjolja rengör och smörjer samt löser och motverkar korrosion. Den driver dessutom bort och motverkar fukt. Universalolja och Smörjolja löser dessutom is för att t.ex tina fastfrusna lås. Den angriper inte högvärdiga lacker, plaster eller gummi.
Smörjfett är ett mineraloljebaserat litiumfett som inte rinner vid applicering. Temperaturområdet är -35 till +150 grader C. Droppunkten är 180 grader C. Smörjfett används bl. a till länkarmar, bussningar, glidytor etc. där man önskar ett smörjmedel som stannar kvar utan att droppa eller rinna. Det finns rostskyddsmedel i Smörjfett.

Kontaktolja används inom bl. a elektronik, automation, radio, TV, telefon, radar, NF- HF- och VHF-teknik. Den är fri från syra, svavel, och alkali. Kontaktoljan har hög krypförmåga, den förhindrar avbrott och driver ut fukt samt försvårar isbildning. Den löser även oljeharts, fett, kontaktsalvor och tjära.
Vaselinspray är ett livsmedelsgodkänt smörjmedel som innehåller syrafri vaselin. Den förhindrar oxidationsbildning genom konserverande egenskaper. Vaselinspray används i förebyggande syfte vid t.ex montering av lysrör, batteri- poler, rullager etc. Den är smak- och giftfri samt vattenbeständig.

TeflonSuper / Teflonolja har ett inträngande smörjmedel som smörjer under mycket lång tid. Det heter teflon PTFE som bildar en oljefilm med små kulor som fyller ut ojämnheter. TeflonSuper och Teflonolja skyddar mot fukt och korrosion. När drivgasen har dunstat är produkten ej elektriskt ledande. Temperaturområdet är mellan -180 till +250 grader Celsius. Teflonolja är även anpassad för dörrlås, billås där den förhindrar fastfrysning.

Silikonspray används som släppmedel på plast, läder och gummi där den också ökar livslängden i materialet. Silikonspray ger en glatt, fet yta som har en vattenavstötande effekt.

Skär- & Gängolja är en högt raffinerad olja för metallsågning, metallborrning samt in och utvändig gängning. Den klarar höga tryck och höga temperaturer. Den minskar också slitage på verktyg, har god vidhäftningsförmåga och kan användas på alla slags metaller samt legeringar.

Klisterolja är en klistrande, vattenfast olja med mycket god kryp- och vidhäftningsförmåga. Den smörjer t.ex kedjor, glidlager, länkarmar mm gärna i våta eller fuktiga miljöer där temperaturen kan variera mellan -40 grader Celsius och +200 grader Celsius.

Senaste kommentarer
    Arkiv
    Kategorier
    • Inga kategorier
    Meta